Климчук Микола Миколайович

кандидат сільськогосподарських наук, доцент

Персональна сторінка

 Перелік наукових і навчально-методичних праць 

 1970 року з відзнакою закінчив Житомирський сільськогосподарський інститут. Отримав фах вченого агронома і до 1987 року працював на виробництві.

Упродовж 1977–1980 рр. – аспірант Інституту цукрових буряків Української академії аграрних наук (УААН). З 1983 року – кандидат сільськогосподарських наук, працював старшим науковим співробітником на Білоцерківській дослідно-селекційній станції УААН.

З 1985 року – старший науковий співробітник, а з 1988 року – заступник директора з наукової роботи Інституту хрестоцвітих культур УААН, завідувач лабораторії інтродукції та акліматизації рослин. За період наукової роботи вивчив й обґрунтував спеціалізовані зерно-ріпакові сівозміни, їх продуктивність.

З листопада 1999 року й до 2006 року М.М. Климчук працював директором Ботанічного саду, а з 2006 – доцентом кафедри агрохімії і ґрунтознавства Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Додаткові звання, членство в наукових товариствах, редколегіях наукових журналів. Член ученої ради Інституту природничих наук, державної екзаменаційної комісії, комісії зі вступу в аспірантуру та кандидатських екзаменів за спеціальністю 06.01.01 – загальне землеробство, член Прикарпатського відділення Українського товариства ґрунтознавців і агрохіміків, куратор групи, керівник магістерських, дипломних, бакалаврських робіт. Відповідальний за проведення навчальних і виробничих практик студентів кафедри.

Сфера наукових інтересів: селекція, інтродукція, біотехнології в сільськогосподарському виробництві.

Перелік курсів, які читає: рослинництво, селекція сільськогосподарських рослин, біотехнології в сільськогосподарському виробництві, світові агротехнології.