Вічна пам’ять

7 травня на 85-му році життя відійшов у вічність  кандидат геолого-мінералогічних наук, професор, відмінник освіти України, перший декан Природничого факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника

 СЕЛЬСЬКИЙ ВОЛОДИМИР КОСТЯНТИНОВИЧ

Кафедра лісового і аграрного менеджменту Факультету природничих наук глибоко сумують з приводу смерті колеги та висловлюють співчуття рідним і близьким покійного.

Володимир Костянтинович мав понад 100 публікацій у наукових збірниках, журналах, газетах, зокрема – 12 посібників і монографій. Був керівником або відповідальним виконавцем 29 науково-дослідних тем. Один із ініціаторів і засновників у м. Івано-Франківську Ботанічного саду ПНУ імені Василя Стефаника, закладеного 1997 року в урочищі “Дем’янів лаз”. У підпорядкуванні кафедри і факультету, які очолював, перебував природоохоронний об’єкт загальнодержавного значення — Дендрологічний парк імені Зіновія Павлика “Дружба”.

З ініціативи Володимира Сельського за підтримки ректорату в університеті відкрили вперше в області спеціальність “Агрохімія і ґрунтознавство” з навчальною базою в селі П’ядики Коломийського району, де працює коломийська науково-дослідна станція Івано-Франківського інституту агропромислового виробництва ААН України. Володимир Сельський входив до складу вченої ради Прикарпатського університету імені Василя Стефаника (1998—2004), був членом президії обласного відділення Всеукраїнської спілки краєзнавців і президії Клубу української інтелігенції ім. Богдана Лепкого (1992). Він відмінник освіти України (2002), почесний член правління Івано-Франківського міського об’єднання “Просвіти”, нагороджений просвітянською медаллю “Будівничий України”