Конвенція про Європейський інститут лісу

🌲Сьогодні Верховна Рада України одноголосно схвалила проєкт Закону про приєднання України до Конвенції про Європейський інститут лісу.
📜Підготовлений Держлісагентством проєкт закону за сприяння Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України схвалено Парламентом.
🎓Європейський інститут лісу (ЕFI) є міжнародною організацією, створеною європейськими державами. Відповідно до Конвенції ЕFI членство у організації набувається на рівні держави. Наукові установи тієї чи іншої держави можуть набути статус асоційованих членів (європейські організації) або афілійованих членів (організації поза межами Європи).
🤝Сьогодні 26 країн Європи є членами ЕFI, а 115 організацій набули статус асоційованих або афілійованих членів у 36 країнах, серед яких є 2 українські наукові та освітні установи. Загалом ЕFI має 5 регіональних офісів та три проектні центри.
🌱Прийняття законопроекту у Парламенті дозволить приєднатися Україні до Конвенції про Європейський інститут лісу, що у подальшому сприятиме мобілізації науково-дослідного потенціалу та ефективному об’єднанню наявних ресурсів багатьох європейських країн у галузі лісових наукових досліджень та передових методів і технологій лісоуправління.
📚Дослідження складають наукову основу для підтримки лісової політики на європейському, регіональному та національному рівнях.