Науковий круглий стіл

17 травня 2023 року на Факультеті природничих наук Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбувся науковий круглий стіл англійською мовою на тему ” How has the war in Ukraine changed the ecosystem of the country?” Підготували і провели захід доцентки кафедри іноземних мов Сівкович Г М. і Титунь О.Л. для студентів 1 і 2 курсів спеціальності “Лісове господарство”.
Учасники заходу обговорили екологічну ситуацію, яка склалася в нашій країні в результаті військових дій. Студенти представили свої дослідження за тематикою “Вплив війни на грунти в Україні”, “”Вплив війни на водні ресурси в Україні”, “Вплив війни на ліси в Україні”, а також проаналізували ситуацію на Чорнобильській та Запорізькій атомних електростанціях та в заповіднику Асканія Нова, який тимчасово перебуває під контролем російських окупантів.
У процесі дискусії були визначені основні напрямки роботи щодо покращення екологічної ситуації в нашій державі та способи відновлення її пр иродніх багатств після завершення війни.